Madamme de Pompadour

Op 29 december 1721 werd in Parijs een meisje geboren met de naam: Jeanne-Antoinette Poisson.
Niemand had kunnen vermoeden dat juist dàt meisje een belangrijk persoon zou worden aan het hof van Koning Lodewijk de 15de! Op haar 24ste kreeg zij van Lodewijk de 15de, de titel van Markiezin van Pompadour. Madame de Pompadour was een mooie intelligente dame, zij was erg populair in de gegoede Parijse kringen. Bovendien had zij grote interesse in literatuur, amusement, en oog voor de in die tijd florerende Rococo-cultuur . Haar gok- en speelwoede was legendarisch te noemen, maar niet uitzonderlijk voor die tijd......

Ik was een deftige jurk aan het maken voor een adelijke dame, met het liedje in mijn hoofd: Ik ben Madame de Pompadour...... En zo kwam het dat ik eigenlijk niet hoefde na te denken hoe dit nieuwe karakter zou gaan heten. Met de gegevens die ik had past zij heel goed in mijn vakgebied magie/goochelen. Gokken/spelen/goochelen gaan heel goed samen!

Madame de Pompadour heeft prachtige kostuums waarmee ze rond loopt op festivals en braderieen. Atijd op zoek naar haar Lodewijk. Ze brengt de liefde weer bij de mensen onder de aandacht, en als je geluk hebt krijg je zelfs een mooi aandenken mee! Ondertussen is zij niet te beroerd om de kleine deftige dames in spe, te leren hoe zij zich moeten gedragen in de wereld van de rijken en welgestelden. Zò loop je, zò buig je, zò kijk je.  Madame de pompadour is in het bezit van een prieeltje. Schuif gezellig aan bij de High Tea etiquette en leer... Wat deed je wel, en wat absoluut niet....Kortom, Madame de Pompadour is inzetbaar voor (middeleeuwse) festivals en evenementen voor zowel jong als oud!

Op Youtube staat dit heel mooie filmpje van de Madamme in actie tijdens Fantastic Almere (bron: YoutubeKanaal van TheDigitalstudios by Chris Heine)

UA-6499753-2